Meet the team

Sanda Foamete
Sanda Foamete are o vastă experiență profesională: regizor de film, jurnalist, manager de proiecte și comunicator. A lucrat în mediu corporatist, în mediul public și ONG. A fost asistent universitar la Academia de Teatru și Film (actualmente UNATC) și la Universitatea Media. De-a lungul timpului s-a implicat în activități de voluntariat pentru cauze sociale, educaționale și de sănătate. S-a implicat în mișcarea civică, după tragedia din clubul Colectiv, în special din ianuarie 2017. A fost voluntar în strângerea de semnături în campania Fără Penali în Funcții Publice și membru în comitetul de inițiativă al campaniei Oameni Noi în Politică. 


Își dorește ca România să fie o țară modernă, deschisă spre Europa. O țară cu oameni responsabili, în care afacerile pot fi administrate fără sufocări birocratice, taxe umilitoare, funcționari corupți și aroganți. Este adepta principiilor democrației participative, necesară atunci când democrația reprezentativă derapează. 


Sanda susține ori de câte ori are ocazia că: ”Noi toți facem politică, deși nu toți din poziția de politicieni. România are nevoie de o cultură puternică, iar românii au nevoie de educație civic-politică pe tot parcursul vieții”. Este fondatorul și moderatorul comunității locală RO100 Berceni Ilfov și membră în Consiliul Director RO100.