Mesaje către comunitatea RO100

Dragi prieteni,

 

Suntem aproape 30.000.

 

Vă mulțumim pentru entuziasmul cu care răspundeți chemării noastre, vă mulțumim pentru miile de mesaje, pentru ideile inspirate și propunerile pe care le trimiteți, pentru energia pe care o aduceți, fiecare dintre voi. Este energia schimbării. Este conștiința că, împreună, mai mulți, mai hotărâți, schimbăm România. În bine!   

 

Nu va fi un drum ușor și nu va fi un drum scurt. Dar, suntem pregătiți. Ne uităm spre viitor, având în minte lecțiile învățate din experiența guvernării de anul trecut. Ne uităm spre viitor cu credința că fiecare dintre cei 30.000 și zecile de mii care vor veni, ducem cu noi nu numai experiență, cunoaștere, energie, ci și o fărâmă din România pe care ne-o dorim.   

 

Suntem aproape 30.000 din toate regiunile României, din toate colțurile lumii. Mai mult decât atât, suntem peste 6.000 care ne-am asumat să contribuim cu resursele noastre - cu experiența noastră, cu timp, cu bani.

 

Vă mulțumim, fiecăreia și fiecăruia dintre voi și vă invităm să continuați să ne trimiteți ideile voastre. 

 

Mai mulți,mai uniți, mai implicați, suntem mai puternici. Vorbiți-le prietenilor voștri,vorbiți-le părinților voștri despre Platforma România 100, vorbiți-le despre cele zece principii, vorbiți-le despre schimbarea României și despre România pe care o purtați în voi. Invitați-i să vină alături de voi și să se înscrie la www.ro100.ro/alatura-te.

 

Iată ce urmează, pe termen scurt: 

 ·      Participare. Foarte curând vă vom propune mecanisme de comunicare și agregare. Dorim ca adeziunea voastră la aceste principii să nu se rezume doar la completarea unui formular online, ci să putem comunica între noi, schimba idei, dezbate - online și, mai ales, offline. Până atunci, nu ezitați să ne scrieți la contact@ro100.ro și pe Facebook la www.facebook.com/platformaro100/

 

·       Implicare. Realitățile de la firul ierbii ne sunt cunoscute, însă pentru a produce cu adevărat o schimbare, trebuie să lucrăm împreună cu oamenii care se lovesc zilnic de aceste realități. Vom dezvolta mecanisme de implicare reală la nivel local.

 

·      Organizare. Cele 12 hub-uri tematice încep să lucreze. Lor li se va adăuga o bună parte dintre cei peste 6.000 dintre voi care și-au depus CV-ul. Aplicațiile sunt și vor rămâne deschise. Am început analiza CV-urilor. Având în vedere numărul mare de candidaturi, estimăm că analiza lor va dura câteva săptămâni bune. Între timp, ne vom asigura că fiecare dintre voi va primi în cel mai scurt timp un mesaj din partea noastră și vom deschide căi de comunicare directă.

 

·      Muncă. Vom propune câteva direcții strategice de acțiune și politici publice cu sens și miez. Vom promova idei și strategii de dezvoltare în domenii cheie pentru creșterea României, propuneri de măsuri legislative necesare, bazate pe estimări bugetare și de resurse umane realiste. În dezvoltarea acestor proiecte vom implica toți actorii relevanți, în spiritul transparenței și al participării.

 

Pentru toate acestea este nevoie de fiecare dintre noi. Ne unesc principii și valori care vor aduce schimbarea în România. Știm că putem face asta și știm că împreună avem foarte mult de lucru. Pe foarte curând!  

 

 

Dacian Cioloș și echipa România 100