Mesaje către comunitatea RO100

Membrii comunității „Politici sociale” ai Platformei România 100, care au transmis contribuții la documentul de reflecție au fost invitați joi, 24 august la o dezbatere cu sociologul Daniel Sandu pentru a explora cele mai relevante subiecte pe acest domeniu.Discuția s-a axat pe întrebări și mituri precum:
 • Există două Românii? Ce le separă și cum pot ele comunica?
 • Ce așteaptă tinerii de la România și de la viitorul lor?
 • Care sunt faliile socio-demografice și cum se diferențiază ele?
 • Care sunt miturile din discuțiile despre politici sociale și care dintre ele sunt false?
 
La acestea s-au adăugat subiectele abordate prin întrebările pe care participanții le-au inclus în formularul de înscriere și o cele transmise în timp real, pe parcursul evenimentului.


Peste 300 de contribuții au fost primite pentru documentul de reflecție în cadrul comunității tematice „Politici sociale”. Punctele de vedere adunate în acest proces consultativ au venit din toate colțurile țării și din multe domenii de activitate. Vom păstra această diversitate valoroasă și pe viitor.


Scopul dezbaterilor “Ro100 Café” este să intrăm în dialog cu membrii care contribuie, să construim un sistem de referință comun a datelor despre realitățile sociale, demografice și economice din România ca pe această bază, alături de experiențele și referințele individuale, să putem construi soluții.


Invitatul primului eveniment “Ro100 Café” a fost Daniel Sandu -  sociolog, consultant și cercetător cu peste 10 ani de experiență în Uniunea Europeană și SUA. A lucrat alături de Banca Mondială în România pe teme de  incluziune socială, bună guvernare și dezvoltare sustenabilă.


Puteți vedea câteva imagini de la eveniment aici