Mesaje către comunitatea RO100

Subiecte relevante din domeniul energiei și potențiale proiecte de viitor au fost abordate în cadrul unei dezbateri cu membrii comunității din acest domeniu, a Platformei România 100, moderată de Victor Grigorescu.

Discuțiile au vizat două linii importante pentru implementarea unor proiecte de viitor, respectiv eficiență energetică dar și măsuri de combatee a sărăciei energetice, inclusiv a accesului dificil la energie pentru comunitățile vulnerabile. S-au discutat modalitățile prin care pot fi implicate comunitățile locale și cum pot fi motivate autoritățile locale pentru a se implica în astfel de proiecte. Victor Grigorescu, moderatorul comunității tematice și invitații aflați în jurul mesei au discutat pe marginea celor aproximativ 30 de contribuții primite de la membri și, în plus, au răspuns la întrebările sosite online prin formularul de înscriere.

Scopul dezbaterilor Ro100 Café este să intrăm în dialog cu membrii comunităților, în special cei care transmit contribuții, să conturăm posibile direcții de acțiune pe diferite domenii și să construim soluții concrete.

Prima dezbatere pe „Politici energetice” a reprezentat un start promițător iar dialogul cu cei interesați de acest domeniu continuă în cadrul comunității.