Locale

Oamenii frumoși construiesc povești. Este și cazul bibliotecii din Arcalia,care a prins viață cu ajutorul voluntarilor. Clădirea a fost amenajată, mobilierul este gata și peste 3000 de cărți abia așteaptă să fie citite cu sufletul la gură.


Fiecare comunitate ar trebui să aibă o bibliotecă. De ce? În primul rând, pentru adolescenți, are rolul de a forma gustul pentru literatură și pentru estetic. Lectura ajută la lărgirea orizontului de cunoaștere, îți dezvoltă imaginația și stimulează activitatea cerebrală, îmbunătățind astfel și memoria. Cu cât crește numărul cărților pe care le citim, cu atât mai multe și mai variate vor fi și cunoștințele dobândite.

Comunitatea civică RO100 Bistrita în parteneriat cu Școala Gimnazială Șieu Magheruș și cu sprijinul Parohiei Ortodoxe Arcalia la inițativa preotului paroh Ovidiu Toma, au demarat proiectul „Raftul cu povești” – amenajare și dotare bibliotecă în localitatea Arcalia.
Dacă doriți să contribuiți la faptele noastre bune, puteți decide să ne fiți alături cu o donație -  https://doneaza.ro100.ro/