Locale

Astăzi se împlinesc șapte luni de la constituirea primei comunități locale RO100, chiar la Alba Iulia. Coincidența ne-a surprins și pe noi, în anul Centenarului.

În ultimele șapte luni, echipa RO100 Alba Iulia a crescut de la zece la peste o sută de membri, a organizat (totul pe bază de voluntariat) opt dezbateri pe teme grele, ce țin de legile justiției, de fiscalitate, sănătate, educație. A mers de șapte ori în Cricău pentru a ajuta persoanele sinistrate din acea zonă, a organizat campanii de donare de sânge și a întrebat sute de locuitori din Alba cum ar trebui să arate România pe care și-o doresc. Mai mult, a fost extrem de implicată în strângerea de semnături pentru campania "Fără penali". 


Mihail David este moderatorul comunității, este istoric la bază și tată al unei fetițe de trei ani. Nu vrea să emigreze, deși știe că 2020 va fi un an de cumpănă. Pentru el, implicarea civică este un al doilea job.


Astăzi, din Viscri, Galați, Ruscova, Timișoara și până în Londra, Paris, Bruxelles sau chiar Dubai există deja peste 85 de comunități locale, adică grupuri de minimum cinci până la sute de persoane care au ales să nu mai stea deoparte.

Așa cum un coleg scria: "ne dorim o Românie a normalităţii, în care profesionalismul, implicarea civică, onestitatea, transparenţa, deschiderea faţă de oameni să primeze. Ne dorim o Românie fără corupție și conștientizăm faptul că nu este suficient să criticăm, ci este nevoie ca fiecare dintre noi să își asume responsabilitatea de a face ceva bun și folositor pentru comunitatea în care trăiește. Prin implicare și exemplu personal putem crea o comunitate în care cetățenii să fie activi și să construiască împreună un viitor mai bun."

Haideți și voi!

https://www.ro100.ro/stiri/locale/pasii-pentru-formarea-si-validarea-comunitatilor-locale-ro100