Locale


Din această săptămână Platforma România 100 este prezentă și la nivel local prin cele 6 comunități înființate de membrii organizației din țară și diaspora și validate de la nivel central. Acesta este un prim pas în dezvoltarea Platformei în județele, orașele, cartierele și satele României, alte câteva zeci de aplicații pentru înființarea de comunități locale fiind în acest moment în analiză. 

De altfel, încă de la înființare am anunțat că Platforma România 100 se va sprijini pe doi piloni esențiali: Comunitățile tematice și Comunitățile locale.  În acest moment, în cele 15 Comunități tematice sunt implicați sute de specialiști care au început să lucreze la proiecte și documente specifice fiecărui domeniu major de dezvoltare al României.


Înființarea Comunităților locale este în acest moment o prioritate a Platformei România 100 pentru că suntem conștienți că schimbarea nu se poate produce de la sine și fără o implicare masivă în locul în care trăim împreună cu familiile și prietenii. 

Exemplul membrilor Platformei România 100 din București Titan, Buzău, Alba Iulia, Londra, Paris și Bruxelles poate fi multiplicat în orice colț al țării în care oamenii onești care vor să-și ajute semenii își unesc forțele pentru binele comunității în care trăiesc. Suntem peste 40.000 de persoane înscrise pe site-ul Platformei România 100. Avem nevoie ca, prin dumneavoastră, să ne conectăm mai bine la realitățile din teritoriu.


 Link-urile utile

• Prima versiune a Ghidului pentru crearea și dezvoltarea comunităților locale România 100 
• Codul de etică Ro100
• Idei de implicare civică – 100 de moduri de a te implica
• Dacă sunteți interesați să formați o comunitate locală România 100, vă așteptăm aplicațiile la acest link.
• E-mail: locale@ro100.ro


Este nevoie ca fiecare dintre noi să ieșim din zona de confort și să ne implicăm. Vă așteptăm alături de noi!

Menționăm că o comunitate poate fi formată doar după aprobarea acesteia de către echipa România 100, prin completarea link-ului menționat mai sus. Comunitățile care nu trec prin acest proces nu pot fi considerate comunități România 100 și nu vor avea acces la resursele dedicate lor.