Locale

RO100 Munchen – derulează campania de strângere de fonduri pentru familiile nevoiașe din comuna Porumbacu de Jos din jud.Sibiu. De asemenea, a fost lansat și proiectul „Fiecare copil la școală”, o campanie prin care își doresc să colecteze device-uri pentru copiii fără acces la școala online.

La finalul lunii iunie a ajuns al treilea transport de device-uri pentru copii, adică 23 de laptopuri și alte trei dispozitive care să îi ajute pe cei mici la școala online.

Ruxandra Cibu Deaconu, voluntar: „Am plecat cu Dragos, George și Cristi spre Porumbacu. Acolo ne-a întâmpinat doamna directoare Ileana Solomon care avea pregatită lista cu 10 familii unde urma să mergem să daruim copiilor laptopuri. Ne-am organizat corporatist în 2 echipe și am pornit către familii. Am reușit să terminăm treaba în jur de ora 22 și ne-am întors fericiți spre Sibiu. Peste 20 de copii din Porumbacu, Colun, Scoreiu și Sarata au acum posibilitatea să țină pasul cu timpurile.

Urmează să rezolvăm pentru toți conexiunea la internet (în unele familii nu există nici măcar smartphone) și să îi învățăm să le folosească. Sunt o groază de oameni care fac posibile lucrurile astea. Și nu știu cum aș putea să le mulțumesc îndeajuns.”