Locale

Se apropie sărbătorile de iarnă și oamenii vor începe să își împodobească casele. E una dintre cele mai frumoase perioade pentru copii. Își vor lustrui ghetuțele în așteptarea lui Moș Nicolae, vor împodobi bradul și vor aștepta vizita lui Moș Crăciun, vor desface cadourile primite, în adăpostul casei. Unul dintre cei care nu pot face asta este Alex, un adolescent de 14 ani din Piscu. Casa lui a luat foc în urmă cu câteva zile și nu a mai rămas nimic din ea. În prag de iarnă, Alex și tatăl lui au pierdut tot. Au reușit să salveze câteva haine și actele casei.

Alex e un copil cu visuri practice: vrea să devină mecanic auto și olar, așa cum era și bunicul lui. Deocamdată, cea mai mare dorință a lui e să aibă din nou o locuință. Doar că are nevoie de mare ajutor.

Voluntarii RO100 Piscu au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a-i reconstrui casa lui Alex. Pentru moment, au estimat că vor avea nevoie de 10.000 de lei, bani pentru materiale. Casa va fi construită de săteni, care vor să contribuie la o viață mai bună pentru acest copil. Primăria Ciolpani a donat suma de 10.000 de lei, bani care au fost deja cheltuiți pentru materialele pentru fundație.


Dacă vrei să pui și tu o cărămidă la căsuța lui Alex, o poți face donând aici:

Asociația de dezvoltare personală Grigore Popa
(Ron)
RO81BTRLRONCRT0299278701
(Euro)
RO31BTRLEURCRT0299278701
DONATIE PENTRU ALEX