Locale

Comunitatea locală RO100 Constanța, parte a PlatformeiRomânia 100, a organizat prima ediție a campaniei „Încalță un copil de toamnă”.Scopul a fost colectarea de încălțăminte pentru sezonul rece pentru copii degrădiniță și școală, care provin din familii fără posibilități financiare.Campania a început pe data de 27 octombrie 2019.

Copiii au vârste de la 4-5 ani până la 13-14 ani. La finalulcampaniei, au fost strânse 69 de perechi de încălțări noi pentru cei mici.

Acțiunea RO100 Constanta în comun cu CMA Shiping Constanța,"Încalță un copil de toamnă", nu înseamnă doar cadouri pentru copiiiasistați social.

Pentru noi, fiecare astfel de copil este o viață încercatămult prea devreme și nedrept.

De exemplu, într-un sat din Dobrogea, există o familie cu 5copii, cu vârste de la 11 ani la 6 luni.

La sesizările vecinilor, Protecția Copilului i-a luat pecopiii maltratați, înfometați, îngroziți.

La câteva luni, a venit și o veste proastă. Mama copiilor afost omorâtă în chinuri groaznice de către "tatăl" lor.

Copiii au fost împărțiți asistenților maternali. Au trecutdoi ani de atunci. Unul dintre frați și-a dorit, ca la aniversarea de 10 ani,să își întâlnească frații.

Întâlnirea a adus lacrimi în ochii copiilor care seîmbrățișau și povesteau întâmplări din viața lor. Și adulții care îi însoțeauau rămas impresionați de iubirea celor mici. S-au vărsat și lacrimi adulte.Pentru că adulții înțeleg foarte bine rănile din sufletele celor mici. Și știucă ele vor rămâne mereu acolo. Uneori ascunse, alteori vor ieși la suprafațăprin diverse frici. 

Aceasta este doar una dintre povești. Toate sunt dureroase,impresionante, dar pline de speranță pentru o viață mai bună. Care poate devenirealitate cu ajutorul oamenilor buni. Pentru că împreună suntem fapte.