Comunicate de presă

Platforma RO100 susţine cu fermitate dreptul locuitorilor Chişinăului de a îşi alege primarul. Prin invalidarea alegerilor recente şi decizia de a nu repeta scrutinul, cetăţenii capitalei Republicii Moldova sunt lipsiţi de dreptul firesc de a îşi stabili prin vot liber şi corect edilul, până la următoarele alegeri locale la termen, prevăzute în vara lui 2019.

Un interimat prelungit la conducerea Primăriei Chişinăului, chiar înaintea alegerilor parlamentare de la sfârşitul toamnei acestui an, nu reprezintă o soluţie credibilă şi în acord cu voinţa cetăţenilor. 

Pentru un stat care doreşte cu adevărat să se apropie de Uniunea Europeană, criteriul democratic rămâne fundamental. Autorităţile Republicii Moldova ar trebui să înţeleagă că de modul în care funcţionează democraţia, justiţia şi administraţia va depinde în această perioadă importantă pentru viitorul Uniunii Europene însăşi definirea perspectivei europene a Republicii Moldova pe termen mediu şi lung.

“Am mulți prieteni în Moldova și știu cât visează la un viitor bun pentru ei și copiii lor. În momentele astea le înțeleg temerile și sentimentul că speranțele se năruie. Văd însă cât de implicați sunt civic și politic și am convingerea  că nu vor renunța oricâte piedici li se ridică în cale”, declară Dacian Cioloş, președinte al Platformei România 100.

Platforma RO 100 doreşte şi va acţiona prin toate mijloacele posibile pentru ca România şi Republica Moldova să se întâlnească şi să fie ÎMPREUNĂ în Uniunea Europeană.