Comunicate de presă

De o jumătate de an, coaliția PSD-ALDE ne demonstrează, în fiecare zi, că nu e în stare să guverneze, cel puțin nu în beneficiul României. 

În plus, votul de azi din Parlamentul României arată că liderii PSD și ALDE sunt incapabili să asigure coerența și stabilitatea politică cu care s-au lăudat pe tot parcursul campaniei electorale.

Liderii PSD au pus bunul mers al țării între paranteze și au târât Guvernul și Parlamentul României într-o luptă politică eminamente internă, pe care s-au dovedit incapabili să o gestioneze în partid.

Mai grav, evenimentele din ultimele zile arată încă o dată că, pentru a câștiga lupta pentru putere în PSD, liderii coaliției guvernamentale sunt gata să scoată la mezat chestiuni fundamentale pentru țară. Drepturile minorităților, de orice natură, sunt o chestiune sensibilă și serioasă, țin de valorile democrației și ale statului de drept. Tratarea lor ca subiect de troc politic pentru rezolvarea unei crize de partid, după folosirea lor ca temă populistă de campanie, arată un singur lucru: iresponsabilitate.

Platforma România 100 atrage atenția că fiecare zi de criză politică auto-declanșată de coaliția PSD-ALDE este o pierdere pentru România, pentru bunăstarea cetățenilor pe termen lung și pentru încrederea de care țara se bucura pe plan extern. Consecințele acestei crize sunt ireversibile iar costurile sunt extrem de mari pentru România și români.

Ambele tabere din PSD au dat dovadă de incompetență și iresponsabilitate față de țară și electorat. Premierul Sorin Grindeanu a fost părtaș la o guvernare prin interpuși, iar Coalitia care a girat un astfel de Guvern a scris regulile simulacrului de guvernare și apoi a creat criza încheiată cu o premieră care nu ajută nimănui: debarcarea propriului guvern. În acest moment ar fi și mai rușinos dacă moțiunea ar fi ”vândută” de Coaliția PSD-ALDE ca fiind o mare victorie. Nu a caștigat nimeni azi, am pierdut cu toții.


#SchimbămRomânia #România100

Alătură-te Platformei România 100

Urmărește-ne pe Facebook