Comunicate de presă

Platforma România 100 și Uniunea Salvați România merg în Valea Jiului săptămâna viitoare pentru a găsi, împreună cu cetățenii care trăiesc în orașele și satele din zonă, soluții la problemele sociale și economice cu care aceștia se confruntă după o perioadă dureroasă de tranziție care durează de aproape 30 de ani.

De prea mult timp oamenii din Valea Jiului au ieșit dintre preocupările guvernanților și politicienilor, zona e uitată, izolată și privită drept o sâcâitoare problemă pentru care nimeni nu găsește soluții pentru că soluțiile sunt gândite doar prin birouri și apoi uitate în dosare cu șină.

Din acest motiv între 28 mai și 1 iunie cele două organizații – Ro100 și USR -  demarează un proiect comun: ”Viitorul Văii Jiului: Perspective de dezvoltare durabilă”.

Reprezentanții România 100 și USR merg la oamenii din Vale pentru a găsi rezolvări acasă la ei, cu ajutorul comunității locale RO100 Valea Jiului pentru a identifica proiecte care să redea speranța și demnitatea locurilor zonei și pentru a-i ajuta să-și facă o viață mai bună.

Astfel, în săptămâna 28 mai - 1 iunie vor avea loc mai multe ateliere de lucru cu cetățenii Văii Jiului astfel încât perspectiva locală să primeze în elaborarea proiectelor. Ca urmare a dorințelor și necesităților identificate vor fi puse în practică proiecte economice, sociale sau culturale care să ajute Valea Jiului să se dezvolte și să creeze o implicare locală care să poată susține aceste proiecte.

Întâlnirile de săptămâna viitoare cuprind mai multe ateliere de lucru și vizite în teren la care pot participa toți cei interesați printr-o simplă înscriere în formularul disponibil aici: Formular de înscriere 

  • Atelierul în domeniul economic are loc luni, 28 mai, ora 17:00, în Lupeni;
  • Atelierul în domeniul social se desfășoară miercuri, 29 mai, ora 18:00, în Petroșani ;
  • Atelierul în domeniul cultural se întâmplă joi, 31 mai, ora 17:00, în Petrila;
  • Evenimentul de concluzii va avea loc vineri, 1 iunie, ora 9.30, în Petroșani.

Aceste ateliere și evenimente vor aduce laolaltă invitați precum Dacian Cioloș, fost Prim-ministru al României și președintele Platformei România 100, Dan Barna, președinte USR, Cristina Prună, deputat USR, Dragoș Pîslaru, fost Ministru al Muncii, co-fondator al Platformei România 100, Oana Bogdan, fost secretar de stat în ministerul Culturii.

Organizarea atelierelor de lucru, a evenimentelor cât și urmărirea implementării proiectelor care vor fi alese sunt făcute cu sprijinul comunității locale Ro100 Valea Jiului.