Comunicate de presă

Platforma România 100 merge mai departe cu un nou Consiliu Director! RO100 va continua să se dezvolte ca o rețea puternică de comunități locale implicate activ în proiecte civice și comunitare.

Platforma România 100 (RO100) este o organizație neguvernamentală formată din cetățeni activi și dedicați, implicați civic în construirea unei Românii puternice, prospere și europene.

RO100 a fost fondată în 2017 pentru a da celor peste 50.000 de susținători, care doreau să se implice în schimbarea în bine a României, un răspuns la întrebarea: eu cum pot să mă implic? RO100 s-a născut din credința fondatorilor săi - Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu, Dragoș Pîslaru, Alin Cristian Mituța și Dragoș Tudorache, că fără contribuția și implicarea cetățenilor schimbarea nu poate avea loc oricât de competenți și de bine intenționați ar fi guvernanții.

După desprinderea mișcării politice care s-a organizat în partidul PLUS, Platforma România 100 a trecut în cursul anului 2019 într-o nouă fază a existenței sale, făcând schimbări în structura sa de guvernanță și redefinidu-și principalele activități.

Guvernanța Platformei România 100 este asigurată în prezent de Adunarea Generală a celor 125 de membri asociați care în aprilie 2019 au aprobat noul Statut și componența noului Consiliu Director, format din persoane cu experiență civică semnificativă: Ana Vasilache (președinte), Ștefania Moise, Gheorghe Ursachi, Cristiana Zăgreanu Cristea, Sanda Foamete și Andra Croitoru (director executiv). A fost nevoie de șapte luni pentru înregistrarea oficială a acestor schimbări la judecătoria sectorului 4 din București.

RO100 continuă să fie o mișcare civică importantă prin efortul a peste 50 de comunități locale. Formarea și funcționarea acestor comunități locale a fost de la început un fenomen social extraordinar prin mobilizarea civică masivă, rapidă și extrem de eficientă a mii de oameni pe care RO100 a reușit să îi trezească din apatia civică: prieteni, colegi, vecini și chiar oameni care nu se cunoșteau, au decis să lucreze împreună pe bază de voluntariat, dincolo de interesul lor personal, pentru binele celor din jurul lor.

În viziunea actualului Consiliu Director, Platforma România 100 va continua să se dezvolte ca o rețea puternică, recunoscută pe plan național și internațional, de comunități locale implicate activ prin proiecte civice în realizarea României descrise de cele 10 principii ale Manifestului RO100: o Românie fără corupție, cu o clasă politică responsabilă, guvernată cu bun simț, în care fiecare muncește și este plătit cinstit, o Românie fără sărăcie, cu o economie competitivă, o Românie cu adevărat educată, sănătoasă, care contează în Uniunea Europeană și în NATO și o Românie a tuturor românilor.

---
Despre membrii Consiliului Director al Platformei RO100:

Ana VASILACHE este de profesie arhitect, cu o largă experiență în conducerea și managementul organizatiilor neguvernamentale, precum și în training și facilitare de procese de planificare strategică participativa în organizații și comunități, utilizând cu success metode ale facilitarii grafice. Ca membru al echipei România 100 a fost co-moderator al Comunității Tematice Bună Guvernare. În prezent este Președinte al Consiliului Director al Platformei România 100.

Andra CROITORU s-a alăturat echipei RO100 în ianuarie 2018, după 12 ani de experiență în administrația publică. A lucrat în perioada mai 2005 – ianuarie 2018 în cadrul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați ocupând, pe rând, mai multe posturi în structura organizatorică a instituției. În 2016, Andra a fost Secretar de Stat al ANES. Andra este Directorul Executiv al organizației.

George URSACHI este Analist Senior de Cercetare pentru un grup de companii din UK, în domeniul Sănătate Publică – Siguranța Rutieră. Este doctor în Științe Economice, specializarea Marketing și licentiat în Economie și Comunicare și Relații Publice. În cadrul RO100, George a făcut parte din Comunitatea Tematică Transport și Infrastructură.

Sanda FOAMETE are o vastă experiență profesională: regizor de film, jurnalist, manager de proiecte și comunicator. Este activist civic, observator independent la vot, fondatorul și moderatorul comunității locală RO100 Berceni Ilfov.

Ștefania MOISE locuiește în Bruxelles și lucrează de 4 ani ca research manager într-o organizație internațională ce reprezintă sectorul de retail în fața instituțiilor europene din Bruxelles. În cadrul RO100 Bruxelles este voluntar din 2018, unde a ajutat la organizarea a zeci de evenimente alături de comunitatea de voluntari de acolo.

Cristiana ZĂGREANU-CRISTEA este licențiată în sociologie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și deține un masterat în domeniul Afacerilor europene și managementului de programe din cadrul Facultății de Studii Europene ale aceleiași universități. Cristiana este una dintre cele cinci persoane care în mai 2018 au constituit Comunitatea Locală RO100 Bistrița, iar acum este moderatorul comunității.