Comunicate de presă

Ne alăturăm luptei împotriva COVID-19 și lansăm campania CoronaBusters.

Ne propunem ca niciun ambulanțier să nu își mai piardă viața. Cu ajutorul tău, le punem la dispoziție armele necesare pentru a distruge virusul, pentru ca ei să fie mai pregătiți pentru a ne apăra.
Intenția noastră este să dotăm minimum 30 de ambulanțe din zona București – Ilfov cu sistem pentru decontaminare după fiecare transport. Ambulanțele sunt un vector de risc crescut pentru persoanele vulnerabile neinfectate, personalul medical și ambulanțieri. Vrem să instalăm sisteme de tip UV-C autorizate și omologate ca fiind sigure pentru decontaminarea după fiecare transport. Aceste sisteme se integrează la sistemele de ambulanță de tip B și C fără modificări speciale.

Am obținut acordul autorităților beneficiare pentru oportunitatea acestui demers și ne bazăm pe tot sprijinul necesar pentru implementarea acestui proiect. Echipa RO100 se va asigura de procesul de achiziționare, instalare și calibrare a acestor echipamente.

De ce am decis să sprijinim cadrele medicale din ambulanțe? Pe data de 7 aprilie, a decedat un ambulanțier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Bărbatul nu avea alte afecțiuni. El a servit 25 de ani Serviciul de Ambulanţă. Și ne dorim să nu mai aflăm astfel de vești. În prezent, peste 80 de ambulanțieri sunt infectați cu noul coronavirus, conform reprezentanților sindicatului acestora. Alți 269 sunt izolați la domiciliu. Ambulanțierii sunt primele persoane cu care un om infectat cu COVID-19 intră în contact. Și au nevoie de tot ajutorul pe care îl putem oferi pentru a-i proteja.

CoronaBusters este o campanie de strângere de fonduri. Ne-am propus să strângem suma de 80.000 de lei pentru a dota minimum 30 de ambulanțe. Pentru această strângere de fonduri folosim și platforma Galantom, iar primul nostru fundraiser este Andra Croitoru, directorul executiv al RO100. Andra și-a asumat provocarea de a strânge în 30 de zile 10.000 de lei.


Donații cu cardul se pot face aici.

Sumele primite ne vor ajuta să dotăm cât mai multe ambulanțe.


Dacă și tu vrei să devii fundraiser-ul nostru ne poți scrie la: contact@ro100.ro

Donațiile se mai pot face și în contul bancar special alocat acestei campanii:
IBAN: RO92BTRLRONCRT0386950013
Banca Transilvania
Beneficiar: Asociația Platforma România 100
CIF (dacă e cazul): 37126734

Detalii tranzacție: donație


Te invităm să te alături demersului nostru de luptă împotriva COVID-19 și împreună să protejăm persoanele vulnerabile și echipajele medicale. Ei sunt cei care sunt cu adevărat în prima linie și au nevoie de sprijinul nostru.

Împreună, suntem fapte!