Comunicate de presă

Străzile Timișoarei sunt un pic mai curate acum, dupăacțiunea de strângere de chiștoace a voluntarilor RO100 Timișoara, din data de14 octombrie. Poate ni se pare un deșeu minor, dar consecințele aruncăriiacestuia pe străzi sunt chiar devastatoare pentru animale, păsări și plante.

Chiștoacele reprezintă deșeul cel mai răspândit la nivelmondial. Este estimat că din totalul de 6 trilioane de țigări consumate anualîn întreaga lume 4,5 trilioane ajung în natură sub formă de deșeuri. Acestea sedegradează foarte greu și sunt duse de apa deploaie în canalizări de unde ajung în lacuri și râuri.

Există studii care arată că substanțele chimice care sunteliberate în mediu, la contactul chiștoacelor cu apa, sunt foarte toxice șiafectează viețuitoarele și plantele cu care intră in contact.

Comunitatea locală RO100 Timișoara nu este la prima campaniede acest gen. Inspirați de colegii de la RO100 Victoriei, de Ziua mondială amediului înconjurător, pe data de 5 mai, colegii noștri au organizat o acțiuneamplă de colectare a chiștoacelor de țigări din Piața Operei, Parcul Civic șizonele adiacente. I-au primit alături de ei pe simpli trecători și toți ceicare au dorit să demonstreze că schimbarea începe cu noi. A fost necesară doardorința de a face o schimbare în comunitatea în care trăim, sacii și mănușile