Locale

Comunitatea locală RO100 Alba a avut în derulare o campanie de strângere de fonduri pentru a achizitiona materiale de protecție. Voluntarii au donat 200 de halate impermeabile și 50 de cutii de mănuși au mers către Spitalul Județean de Urgență. De asemenea, comunitatea a donat către Spitalul de Urgență Alba și Spitalul Orășenesc Cugir 250 de viziere, în valoare de 2.975 de lei.
RO100 Bacău a derulat campania „Nici un băcăuan fără mască”, în cadrul căreia a adunat suma de 1573 lei. Voluntarii au achiziționat măști pe care le-au dat medicilor de familie. Aceștia, mai departe, le-au distribuit cetățenilor din circumscripția lor. Pentru că medicii știu cel mai bine cum să facă acest lucru.

„Dacă Bacău va purta măști, ajutăm la oprirea răspândirii virusului. Astfel, împreună suntem fapte!”, spun voluntarii RO100 Bacău. 
RO100 Târgoviște a organizat o campanie de strângere de fonduri pentru Spitalul Orășenesc Pucioasa. Voluntarii au strâns 2293,50 lei de lei. Cu acești bani, au comandat materialele pentru asamblarea cutiilor din plexiglas pentru protecția medicilor din cadrul secției ATI. Acestea au fost donate Spitalului Județean Dâmbovița și Spitalului Orășenesc Pucioasa.

Personalul medical a considerat aceste materiale utile și oportune pentru intervențiile acestora pe pacienții infectați COVID-19.
RO100 Brașov a strâns 6300 de lei, din care au achiziționat 1750 de măști de protecție. Măștile au fost donate Serviciului de Ambulanță (stația Brașov-1000 bucăți) și Spitalului Clinic de Copii Brașov (750 bucăți).

„Mulțumim tuturor celor cu suflet și spirit civic, tuturor brașovenilor, care în aceste momente grele au înțeles nevoia implicării. Fie că este vorba de voluntariat, donații, cazare medici, asigurare mese calde celor în nevoie, confecționat viziere, transport, dezvoltare stații de call-center sau platforme IT, este în continuare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Este nevoie să fim implicați și să fim alături de cei care au grijă de noi.”, transmit voluntarii RO100 Brașov.

RO100 Zalău - A creat un fond de susținere a medicilor și asistenților din cadrul cabinetelor medicale de medicină de familie din Sălaj! Medicii de familie, cei care au în primă grijă toată populația Sălajului, nu au echipamente de protecție adecvate.

Comunitatea a creat și un fond special pentru o comunitate săracă din Gârcei. Și-a propus ca pe întreaga perioadă a stării de urgență să încerce pregătirea a o serie de pachete cu alimente, un kit minim de supraviețuire, pentru familiile a peste 75 de copii nevoiași din comunitate.

RO100 Zalău derulează campania „Donează și ajută un copil să participe la școala online” – colectează bani și device-uri pentru ca elevii să aibă acces la tehnologie.


Liviu Fărcaş, voluntarul nostru din Pria, prin mâinile căruia au trecut zeci de dispozitive colectate din comunitate în cadrul campaniei #ScoalaOnlineSalaj, a împărtășit experiența lui:

„La începutul lunii mai m-am alăturat campaniei ”Donează un device și ajută un copil din Sălaj să participe la școala online” inițiată de către Platforma RO100 Zalău. Ca urmare a pandemiei foarte mulți elevi din județul Sălaj au rămas ”izolați” fiindu-le imposibil să participe la cursurile online.
Nu sunt de profesie informatician, am o pasiune pentru tot ce înseamnă tehnologie. Imediat după lansarea campaniei, oamenii au rezonat cu noi și au început să ajungă primele dispozitive. unele noi, altele folosite dar în stare foarte bună sau bună. Am recurs la o analiză pentru fiecare device în parte (desktop, laptop, tabletă sau telefon) astfel încât să putem folosi la maxim potențialul fiecărui dispozitiv.
Am folosit software open source Libre Office, sisteme de operare Lubuntu și Linux Mint.
Bucuria copiilor, care, cei mai mulți dintre ei, aveau pentru prima dată un calculator, tabletă sau telefon al lor, e greu să o descrii în cuvinte. Ne-am încărcat cu energie de la bucuria lor, ceea ce ne-a făcut să ne dorim să ajutăm cât mai mult posibil.
Ceea ce era clar de mulți ani mi s-a confirmat încă o dată: învățământul din România refuză să evolueze, să treacă la alt nivel. Din păcate a fost nevoie de o pandemie să scoată în evidență colapsul în care se află. Autoritățile locale din păcate nu sunt interesate să investească în educație și aici mă refer în special la cele din mediul rural. Cele mai multe școli de aici au rămas în anii '90.
A fost ceva nou pentru mine dar împreună cu o echipă de oameni minunați, ambițioși și foarte motivați, am reușit să conectăm mai mulți copii din județul Sălaj la școala online. Vă mulțumesc!
A fost o experiență foarte faină pe care aș repeta-o oricând.
Vreau să mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care au răspuns apelului nostru. Fără voi acest proiect nu ar fi fost posibil!"

RO100 Bistrița realizează o campanie de strângere de fonduri pentru a achiziționa tablete și laptopuri pentru la elevii școlii din Șieu Măgheruș.

„Șase copii au primit deja echipamentele necesare pentru învățământul la distanță. Ne-am propus că acest proiect să nu se încheie decât când toți cei 61 de elevi vor avea echipamentele neceasre. Mai avem 55. Nu uita să ne contactezi dacă ai un calculator sau laptop mai vechi dar încă funcțional și dorești să îl donezi unuia din cei 55 de elevi care încă așteaptă să poată învăța. Mulțumim donatorilor.”, transmit voluntarii RO100 Bistrița.
RO100 Râmnicu Vâlcea – organizează campania „Educație fără frontiere", în parteneriat cu RO100 Londra, în cadrul căreia colectează PC-uri, laptop-uri, tablete și alte gadgeturi cuprinse în OPIS-ul soluțiilor tehnice agreate și organizează sesiuni de pregătire dedicate părinților și cadrelor didactice.

Prin intermediul campaniei "Educație fără frontiere", comunitatea locală RO100 Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu RO100 Londra, dl. George Dobrea și Gabriel Vilcu, vin în sprijinul elevilor cu posibilități materiale reduse și a cadrelor didactice care au nevoie de suport în activitatea de predare online pentru a prelua din impactul negativ creat de imposibilitatea de a ține pasul cu cerințele de adaptare impuse de formele noi de organizare a cursurilor și examinărilor.

Pentru a atinge obiectivul acestei campanii, ne vom concentra pe două câmpuri de lucru:
1. Strângere de fonduri – suma pe care avem în vedere să o strângem este de 15.000 lei (din care putem achiziționa aproximativ 50 de tablete)
2. Colectarea echipamentelor second hand aflate în stare de funcționare bună, ce pot fi donate de către persoane fizice și companii pentru a servi cauzei ce face obiectul acestei campanii.

Dacă vrei să fii și tu un ambasador al generozității și un supererou în lupta împotriva COVID-19, contactează-ne pe pagina oficială a Comunității Locale RO100 Râmnicu Vâlcea, scrie-ne pe adresa de e-mail: ramnicu.valcea1@ro100.ro sau contactează-ne telefonic: 0741-387-026 (Ciolac Paul) / 0774-451-795 (Gabriel Vilcu)

Fiecare donație e o investiție care poate salva vieți.

Detaliile necesare donațiilor în bani:
Beneficiar: Asociația Platforma România 100
- IBAN: RO76BTRLRONCRT0386950010
- la rubrica "Detaliile plății" menționați că banii sunt destinați programului "Educație fără frontiere"
RO100 Râmnicu Vâlcea a livrat 600 de litri de biocid (120 de recipiente de 5 litri) către un număr de 72 de Asociații de Proprietari din Râmnicu Vâlcea.

Începând cu data de 15 Aprilie 2020, Comunitatea Locală RO100 Râmnicu Vâlcea a livrat către un număr de 72 de Asociații de Proprietari din Râmnicu Vâlcea, produse biocide, respectiv "Hipoclorit de sodiu cu o concentrație de 1.25% ambalat în recipiente de 5 litri". Substanța donată va fi folosită la dezinfecția periodică a intrărilor în scările de bloc.

Cantitatea livrată a însumat 600 de litri de biocid (120 de recipiente de 5 litri), materialul fiind donat de către dl. Ene Constantin cu susținerea d-nei Nitu Mariana și a echipei de voluntari formată din Ciolac Alexandru Paul, Gabriel Vilcu, Mihaela C. Iliescu, Gheorghe Ciprian, Cristian Constantin Doniță, Ionescu Gigi și Gabriela Marinescu.
RO100 Munchen – derulează campania de strângere de fonduri pentru familiile nevoiașe din comuna Porumbacu de Jos din jud.Sibiu. De asemenea, a fost lansat și proiectul „Fiecare copil la școală”, o campanie prin care își doresc să colecteze device-uri pentru copiii fără acces la școala online.

La finalul lunii iunie a ajuns al treilea transport de device-uri pentru copii, adică 23 de laptopuri și alte trei dispozitive care să îi ajute pe cei mici la școala online.

Ruxandra Cibu Deaconu, voluntar: „Am plecat cu Dragos, George și Cristi spre Porumbacu. Acolo ne-a întâmpinat doamna directoare Ileana Solomon care avea pregatită lista cu 10 familii unde urma să mergem să daruim copiilor laptopuri. Ne-am organizat corporatist în 2 echipe și am pornit către familii. Am reușit să terminăm treaba în jur de ora 22 și ne-am întors fericiți spre Sibiu. Peste 20 de copii din Porumbacu, Colun, Scoreiu și Sarata au acum posibilitatea să țină pasul cu timpurile.

Urmează să rezolvăm pentru toți conexiunea la internet (în unele familii nu există nici măcar smartphone) și să îi învățăm să le folosească. Sunt o groază de oameni care fac posibile lucrurile astea. Și nu știu cum aș putea să le mulțumesc îndeajuns.”
RO100 Londra – organizează Charitable Movie Night – Seară de film caritabilă, unde biletul este 10 lire. Donația merge către "Casa Sf. Iosif", o casă unde 8 măicuțe au grijă de 150 de copii orfani sau care vin din familii nevoiașe cu vârste de la 3 la 18 ani.

Povestea lor a început acum 21 de ani, când fundația elvețiană Basel Hilft a construit imobilul de 200 de camere pe care l-a dat apoi în grijă congregației Inimi Neprihănite.

Măicuțele, conduse de Sora Emilia, sunt cele care au grijă de toți copiii care le calcă pragul și care le oferă acestora un cămin călduros și plin de dragoste. Educația copiilor este tratată cu cea mai mare seriozitate. Cu sprijinul și îndrumarea măicuțelor, toți acești copii minunați ajung la facultate sau în școli profesionale, printre cei care au terminat studiile superioare numărându-se medici și profesori.

De la început, Casa Sfântul Iosif nu a avut niciun fel de finanțare de la stat, supraviețuind numai din donații și ajutorul voluntarilor. Este un lucru extraordinar și extrem de impresionant ținand cont că, în medie pe lună, cheltuielile ajung la 15.000 de euro! Deși trăiesc de la lună la lună, măicuțele folosesc fiecare ban pentru a trimite copiii în tabere și alte activatati menite să îi facă să uite de situațiile din care au venit. De aceea fiecare sumă strânsă contează enorm!

Fiți alături de noi și ajutați-ne să ținem Casa Sfântul Iosif deschisă pentru cei 150 de copii pe care îi au în grijă! Copiii aceștia sunt viitorul României, iar educația și îngrijirea lor sunt unul dintre cele mai onorabile scopuri la care putem să lucrăm împreună.

Pentru donații, puteți accesa acest link.
RO100 Timișoara a organizat o colectă de bunuri și alimente pentru o comunitate vulnerabilă de lângă Timișoara cu ajutorul și prin intermediul unui preot paroh.

„Așa cum facem deja de câțiva ani, în special în preajma sărbătorilor, dar nu numai, ne gândim la cei care au cea mai mare nevoie de noi, copiii din familiile defavorizate din Tomnatic.
Paștele se apropie cu pași repezi și, ca în fiecare an, iepurașul nu vine cu mâna goală la familiile din Tomnatic, familii pe care membrii RO100 Timișoara s-au oferit sa-i ajute să le susțină necondiționat . Da, am promis că ne implicăm, că îi ajutăm și că vrem sa le oferim șansa la o viața mai bună, ne ținem de cuvânt și asta facem. Toate acestea au început în preajma sărbătorilor de Crăciun, când am demarat strângerea de fonduri în acest sens. Pe această cale, vrem să le mulțumim tuturor donatorilor și să vă ținem la curent cu activitățile noastre.
Cadourile oferite de Paște anul acesta au constat în produse alimentare, produse de igienă personală, îmbrăcăminte și încălțăminte (majoritatea donate), jucării, sau rechizite școlare, dar și produse utile pentru gospodărie cum ar fi cele de curățenie. Familiile care au avut nevoie de mai mult ajutor au primit și electrocasnice mari, precum frigider, mașină de spălat, aragaz sau și chiar sprijin punctual în funcție de nevoi.
Împreună încercăm să ajutăm și să aducem în atenția dumneavoastră cazuri umanitare și familii nevoiașe ce au nevoie de susținere în mod constant.”, transmit voluntarii RO100 Timișoara.
Mădălina este o fată de 16 ani care a început să scrie poezii înainte de a merge la școală, se adăpostea, până nu demult, împreună cu tatăl ei într-un subsol de bloc. Ea vrea să devină scriitoare și profesoară. Talent are, iar ca dovadă stau cele câteva sute de poezii scrise până acum.

Mădălina și tatăl ei au fost invitați joi dimineață la matinalul Europa FM. Auzind povestea fetei, comunitatea locală RO100 Timişoara Edu a dorit să o ajute, astfel că i-a oferit șansa să participe la workshop-urile din cadrul programului „Și eu pot să scriu o carte”, transportul gratuit la seminarii și înapoi acasă și, poate unul dintre cele mai frumoase cadouri, posibilitatea de a-i publica o carte cu poeziile scrise de ea.

Faptele bune au nevoie de urechi capabile să asculte, nu doar să audă. Și de ochi deschiși spre oamenii din jurul nostru. Fiecare dintre noi are o poveste. Și fiecare dintre noi poate rescrie povestea omului de lângă el. Trebuie doar să vrem să facem fapte bune. Ocazii sunt la tot pasul.

Găsiți aici mai multe detalii despre proiectul RO100 Timișoara Edu - https://bit.ly/31WJG8P

Iar în clipul de mai jos puteți urmări povestea Mădălinei
RO100 Victoriei împlinește doi ani! Cu această ocazie cu care le urăm "La mulți ani" și la cât mai multe activități civice.
Voluntarii din această comunitate sunt tineri care s-au săturat să stea deoparte și să aștepte ca alții să ia atitudine. Așa că s-au ridicat și au început să miște ei lucrurile în jurul lor, să ajute oamenii aflați în dificultate. Au învățat lecția implicării și o aplică în fiecare zi. Felicitări pentru tot ce faceți!

Colegii noștri au strâns câteva testimoniale de la oamenii pe care i-au ajutat. Iată unul dintre ele:

“RO100 Victoriei – SuperEroii sunteti voi!
De ce? Faceți fapte bune fără să cunoașteți oamenii pe care îi ajutați.
Povestea începe așa:
Într-o zi de duminică, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, o mână de tineri minunați au hotărât să ne viziteze la școală.
<<Ajutoarele lui Moș Crăciun!>>, zic copiii. Îl ajută pe Moș Crăciun în fiecare zi a anului.
Au venit încărcați cu multe daruri la care nu visasem niciodată: cărți de povești, poezii, culegeri, dicționare, enciclopedii, rechizite, hărți, jocuri, imprimantă, videoproiector, scaune pentru birou, hăinuțe, decorațiuni și bineînțeles cadouri pentru toți copiii din școală (100 la număr).
Cuvintele adresate acestor minunați sunt de prisos! În acea dumincă puteau să stea liniștiți acasă sau să meargă să se distreze alături de prieteni, dar au preferat să își petreacă timpul cu noi.
A fost totul ca într-un vis!
Parcă ne cunoașteam de-o viață, parcă ieri stăteau în bănci, cu mânuțele ridicate și-mi spuneau <<Doamna, eu când o să fiu mare, o să fac doar fapte bune!>>.
De fiecare data când lucrăm cu materiale aduse de ei, copiii mă întreabă <<Când mai vin supereroii? Au promis că o să vină!>>.
Mulțumim minunaților pentru toț! Mulțumim celor care au fost alături de voi, celor care fac ca proiectele voastre să fie de nota 10!
Toate darurile voastre ne-au făcut viația la școală mai frumoasă, mai ușoară, iar copiii merg acasa și se laudă că acum fac și ei orele de curs ca la oraș!
Sfaturi nu știu dacă aș putea să vă dau. Coninuați-vă proiectele, fiți oameni buni și frumoși toată viața!
Și vă scriu și eu o rețetă a succesului pe care am aflat-o când eram la vârsta voastră:
- Studiază atunci când alții dorm
- Muncește atunci când ceilalți lenevesc
- Pregătește-te atunci când alții se joacă
- Visează în vreme ce alții doar își doresc
Învățătorii îți deschid ușa, însă numai tu insuți poți trece dincolo de ea.
Supereroilor ați visat împreună și ați avut succes!”RO100 Zalău a reînceput seria Șezătorilor Caritabile, de data aceasta cu mărțișoare. În fiecare miercuri de la 18.00 la 20.00, în atelierul One One Knit, voluntarii lucrează de zor.


„De ce ne implicăm civic? Pentru că „omul este jumătate dragoste, jumătate luptă.”(pr. Justin Pârvu). Am ales să ne transformăm în mici activiști implicați pentru lucrurile bune și frumoase în care credem.


Continuăm ce am început anul trecut: șezători caritabile de lucru în cadrul cărora făurim, manual, mărțișoare. Din banii oținuți ca donații, la schimb pe mărțișoare, susținem, pentru al doilea an consecutiv, proiecte de educație alternativă dedicate, gratuit, copiilor din comunitatea noastră.”, transmit colegii noștri de la RO100 Zalău.


Primele modele de „insignișoare” vor fi disponibile după 17 februarie. Fiecare insignișor înseamnă o jumătate de oră de educație alternativă oferită unui copil.


Mărțișorul este vestitorul primăverii, iar RO100 Londra vă invită să vă alăturați pentru a sărbători acest obicei cu un atelier de confecționat mărțișoare pentru cei mici si cei mari!

Materialele vor fi furnizate de colegii din Londra, voi trebuie doar să vă prezentați cu voia bună.

Fiecare eveniment RO100 Londra contribuie la binele colectiv, astfel că voluntarii din RO100 Piscu și RO100 Horezu îi aprovizionează cu mărțișoare confecționate artizanal în fiecare dintre comunitățile lor. Banii strânși vor contribui către proiectele lor actuale.

În Piscu, "Școala de joacă'" le arată copiilor prin teatru , joacă și meșteșug cum să învețe și să petreacă timpul în mod alternativ. Fondurile ajută la continuarea acestor activități dar și la realizarea unui loc de joacă adecvat și pentru copiii cu nevoie speciale prin proiectul „Joaca Impreună”.

În Horezu, „Șanse pentru fiecare copil” este un proiect prin care copii din toate mediile sociale se întâlnesc după școală pentru joacă, teme și să petreacă timp de calitate într-un mediu constructiv și educativ, alături de oameni implicați, responsabili, dedicați.

Dacă doriți să comandați în avans îi puteți contacta în privat, pe pagina lor de Facebook.
Evenimentul are loc sâmbăta 29 Februarie între orele 11-14 la MAYFAIR COMMUNITY Space - Lower Ground Floor in MERCATO Mayfair - W1K 6ZA.Studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara își pot desfășura activitatea semestrială de voluntariat și în cadrul Platformei România 100.

Ei vor beneficia de credite academice din partea universității pentru că RO100 figurează în Repertoarul UVT al ONG-urilor care reunește organizațiile neguvernamentale partenere.

Dragi studenți, vă așteptăm să vă alăturați nouă în proiectele civice pe care le vom derula în decursul acestui an. Pentru mai multe detalii, puteți accesa acest link.

RO100 Londra și-a făcut bilanțul pe 2019, iar activitățile și rezultatele lor sunt extraordinare. Implicarea aduce schimbare!

Iar după cum spun voluntarii noștri din Londra, „împreună suntem mai puternici, România are nevoie de noi oriunde ne-am afla!”.

Iată un scurt rezumat al reușitelor pe anul 2019:
• au organizat un altelier de mărțișor unde împreună cu mic, cu mare,
au creat mărțișoare și strâns fonduri;
au organizat un workshop de leadership și comunicare pentru voluntari;
au discutat cu tinerii din Londra despre cum noua generație schimbă România având ca invitate pe Diana Popp expert în tranziție digital și Mirabela Amarandei expert în educație;
au discutat idei noi și mobilizat în fiecare lună la RO100 Café;
auinformat românii din UK despre alegerile europarlamentare și cele prezidențiale, cu multe ieșiri pe teren in zonele Londrei dar și pe social media unde au ajuns la un numar fantastic de prieteni;
au contribuit la deschiderea mai multor secții de votare și la consultări cu Ambasada României la Londra cu privire la organizarea alergerilor;
au stat de vorbă cu Ștefan Mandachi despre implicare civică și planurile sale;
au strâns fonduri pentru proiectul ”Teme fără probleme” al colegilor de la RO100 Horezu și au participat la Școala de Vară de acolo;
au dotat școli din România cu mobilier;
au strâns fonduri pentru Centrul de Zi pentru Copii cu Autism din Constanța;
au organizat ateliere de muzică și povești în cadrul Școlii de Iarnă la Piscu și Comănești, unde copii de toatele vârstele au învățat despre importanța implicării civice.

Oamenii frumoși construiesc povești. Este și cazul bibliotecii din Arcalia,care a prins viață cu ajutorul voluntarilor. Clădirea a fost amenajată, mobilierul este gata și peste 3000 de cărți abia așteaptă să fie citite cu sufletul la gură.


Fiecare comunitate ar trebui să aibă o bibliotecă. De ce? În primul rând, pentru adolescenți, are rolul de a forma gustul pentru literatură și pentru estetic. Lectura ajută la lărgirea orizontului de cunoaștere, îți dezvoltă imaginația și stimulează activitatea cerebrală, îmbunătățind astfel și memoria. Cu cât crește numărul cărților pe care le citim, cu atât mai multe și mai variate vor fi și cunoștințele dobândite.

Comunitatea civică RO100 Bistrita în parteneriat cu Școala Gimnazială Șieu Magheruș și cu sprijinul Parohiei Ortodoxe Arcalia la inițativa preotului paroh Ovidiu Toma, au demarat proiectul „Raftul cu povești” – amenajare și dotare bibliotecă în localitatea Arcalia.
Dacă doriți să contribuiți la faptele noastre bune, puteți decide să ne fiți alături cu o donație -  https://doneaza.ro100.ro/


La întâlnirile regionale au fost puse hârtie proiectele pentru anul 2020 și s-au creat legături între comunitățile active și cele care au nevoie de mai mult sprijin. Ne-am amintit de ce ne-am implicat fiecare în acest proiect, cât de multe satisfacții avem când lucrăm împreună pentru binele celor din jur, și cât de multe mai avem de făcut. Pe scurt, ne-am cunoscut mai bine, am schimbat idei și ne-am încărcat bateriile pentru lunile care urmează.

Supereroii sunt printre noi. Nu îi vedem, nu poartă pelerine roșii sau costume speciale. Dar o dată la câteva luni se conectează la o trusă specială cu ajutorul căreia salvează vieți. O dată la câteva luni, fiecare astfel de supererou salvează 2-3 vieți. Iar ei nu cer recunoștință, statui, mulțumire veșnică. Doar fac fapte bune.

Să fii mamă singură e greu. Să fii mamă singură, cu 6 copii, plecată de acasă de frica soțului agresiv, fără un acoperiș deasupra capului este teribil. Dar o mână de oameni a pus umărul la treabă și s-a pus pe construit o casă pentru această familie greu încercată.

Comunitatea locală RO100 Constanța, parte a PlatformeiRomânia 100, a organizat prima ediție a campaniei „Încalță un copil de toamnă”.Scopul a fost colectarea de încălțăminte pentru sezonul rece pentru copii degrădiniță și școală, care provin din familii fără posibilități financiare.Campania a început pe data de 27 octombrie 2019.