News

Mădălina este o fată de 16 ani care a început să scrie poezii înainte de a merge la școală, se adăpostea, până nu demult, împreună cu tatăl ei într-un subsol de bloc. Ea vrea să devină scriitoare și profesoară. Talent are, iar ca dovadă stau cele câteva sute de poezii scrise până acum.

Mădălina și tatăl ei au fost invitați joi dimineață la matinalul Europa FM. Auzind povestea fetei, comunitatea locală RO100 Timişoara Edu a dorit să o ajute, astfel că i-a oferit șansa să participe la workshop-urile din cadrul programului „Și eu pot să scriu o carte”, transportul gratuit la seminarii și înapoi acasă și, poate unul dintre cele mai frumoase cadouri, posibilitatea de a-i publica o carte cu poeziile scrise de ea.

Faptele bune au nevoie de urechi capabile să asculte, nu doar să audă. Și de ochi deschiși spre oamenii din jurul nostru. Fiecare dintre noi are o poveste. Și fiecare dintre noi poate rescrie povestea omului de lângă el. Trebuie doar să vrem să facem fapte bune. Ocazii sunt la tot pasul.

Găsiți aici mai multe detalii despre proiectul RO100 Timișoara Edu - https://bit.ly/31WJG8P

Iar în clipul de mai jos puteți urmări povestea Mădălinei
RO100 Victoriei împlinește doi ani! Cu această ocazie cu care le urăm "La mulți ani" și la cât mai multe activități civice.
Voluntarii din această comunitate sunt tineri care s-au săturat să stea deoparte și să aștepte ca alții să ia atitudine. Așa că s-au ridicat și au început să miște ei lucrurile în jurul lor, să ajute oamenii aflați în dificultate. Au învățat lecția implicării și o aplică în fiecare zi. Felicitări pentru tot ce faceți!

Colegii noștri au strâns câteva testimoniale de la oamenii pe care i-au ajutat. Iată unul dintre ele:

“RO100 Victoriei – SuperEroii sunteti voi!
De ce? Faceți fapte bune fără să cunoașteți oamenii pe care îi ajutați.
Povestea începe așa:
Într-o zi de duminică, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, o mână de tineri minunați au hotărât să ne viziteze la școală.
<<Ajutoarele lui Moș Crăciun!>>, zic copiii. Îl ajută pe Moș Crăciun în fiecare zi a anului.
Au venit încărcați cu multe daruri la care nu visasem niciodată: cărți de povești, poezii, culegeri, dicționare, enciclopedii, rechizite, hărți, jocuri, imprimantă, videoproiector, scaune pentru birou, hăinuțe, decorațiuni și bineînțeles cadouri pentru toți copiii din școală (100 la număr).
Cuvintele adresate acestor minunați sunt de prisos! În acea dumincă puteau să stea liniștiți acasă sau să meargă să se distreze alături de prieteni, dar au preferat să își petreacă timpul cu noi.
A fost totul ca într-un vis!
Parcă ne cunoașteam de-o viață, parcă ieri stăteau în bănci, cu mânuțele ridicate și-mi spuneau <<Doamna, eu când o să fiu mare, o să fac doar fapte bune!>>.
De fiecare data când lucrăm cu materiale aduse de ei, copiii mă întreabă <<Când mai vin supereroii? Au promis că o să vină!>>.
Mulțumim minunaților pentru toț! Mulțumim celor care au fost alături de voi, celor care fac ca proiectele voastre să fie de nota 10!
Toate darurile voastre ne-au făcut viația la școală mai frumoasă, mai ușoară, iar copiii merg acasa și se laudă că acum fac și ei orele de curs ca la oraș!
Sfaturi nu știu dacă aș putea să vă dau. Coninuați-vă proiectele, fiți oameni buni și frumoși toată viața!
Și vă scriu și eu o rețetă a succesului pe care am aflat-o când eram la vârsta voastră:
- Studiază atunci când alții dorm
- Muncește atunci când ceilalți lenevesc
- Pregătește-te atunci când alții se joacă
- Visează în vreme ce alții doar își doresc
Învățătorii îți deschid ușa, însă numai tu insuți poți trece dincolo de ea.
Supereroilor ați visat împreună și ați avut succes!”RO100 Zalău a reînceput seria Șezătorilor Caritabile, de data aceasta cu mărțișoare. În fiecare miercuri de la 18.00 la 20.00, în atelierul One One Knit, voluntarii lucrează de zor.


„De ce ne implicăm civic? Pentru că „omul este jumătate dragoste, jumătate luptă.”(pr. Justin Pârvu). Am ales să ne transformăm în mici activiști implicați pentru lucrurile bune și frumoase în care credem.


Continuăm ce am început anul trecut: șezători caritabile de lucru în cadrul cărora făurim, manual, mărțișoare. Din banii oținuți ca donații, la schimb pe mărțișoare, susținem, pentru al doilea an consecutiv, proiecte de educație alternativă dedicate, gratuit, copiilor din comunitatea noastră.”, transmit colegii noștri de la RO100 Zalău.


Primele modele de „insignișoare” vor fi disponibile după 17 februarie. Fiecare insignișor înseamnă o jumătate de oră de educație alternativă oferită unui copil.


Mărțișorul este vestitorul primăverii, iar RO100 Londra vă invită să vă alăturați pentru a sărbători acest obicei cu un atelier de confecționat mărțișoare pentru cei mici si cei mari!

Materialele vor fi furnizate de colegii din Londra, voi trebuie doar să vă prezentați cu voia bună.

Fiecare eveniment RO100 Londra contribuie la binele colectiv, astfel că voluntarii din RO100 Piscu și RO100 Horezu îi aprovizionează cu mărțișoare confecționate artizanal în fiecare dintre comunitățile lor. Banii strânși vor contribui către proiectele lor actuale.

În Piscu, "Școala de joacă'" le arată copiilor prin teatru , joacă și meșteșug cum să învețe și să petreacă timpul în mod alternativ. Fondurile ajută la continuarea acestor activități dar și la realizarea unui loc de joacă adecvat și pentru copiii cu nevoie speciale prin proiectul „Joaca Impreună”.

În Horezu, „Șanse pentru fiecare copil” este un proiect prin care copii din toate mediile sociale se întâlnesc după școală pentru joacă, teme și să petreacă timp de calitate într-un mediu constructiv și educativ, alături de oameni implicați, responsabili, dedicați.

Dacă doriți să comandați în avans îi puteți contacta în privat, pe pagina lor de Facebook.
Evenimentul are loc sâmbăta 29 Februarie între orele 11-14 la MAYFAIR COMMUNITY Space - Lower Ground Floor in MERCATO Mayfair - W1K 6ZA.Faptele bune te costă un formular depus la ANAF. Fă primul pas pentru schimbarea în bine a României.????

Dacă eşti salariat, poţi direcţiona 3,5% (fostul 2%) din impozitul anual pe venit către o cauză caritabilă. Daca nu completezi formularul, suma respectivă rămâne la stat.

Prin redirecționarea celor 3,5% către Platforma România 100 ajuți la susținerea proiectelor noastre, care implică activități caritabile, ecologice și educaționale în întreaga țară.

Formularul poate fi descărcat de aici https://go.aws/2v9Qqno sau îl poți completa direct aici https://redirectioneaza.ro/ro100/doilasuta

După completarea acestuia, îl puteți depune personal sau prin împuternicit la sediul ANAF de care aparțineți sau îl puteți trimite prin poștă, cu confirmare de primire.

Studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara își pot desfășura activitatea semestrială de voluntariat și în cadrul Platformei România 100.

Ei vor beneficia de credite academice din partea universității pentru că RO100 figurează în Repertoarul UVT al ONG-urilor care reunește organizațiile neguvernamentale partenere.

Dragi studenți, vă așteptăm să vă alăturați nouă în proiectele civice pe care le vom derula în decursul acestui an. Pentru mai multe detalii, puteți accesa acest link.

RO100 Londra și-a făcut bilanțul pe 2019, iar activitățile și rezultatele lor sunt extraordinare. Implicarea aduce schimbare!

Iar după cum spun voluntarii noștri din Londra, „împreună suntem mai puternici, România are nevoie de noi oriunde ne-am afla!”.

Iată un scurt rezumat al reușitelor pe anul 2019:
• au organizat un altelier de mărțișor unde împreună cu mic, cu mare,
au creat mărțișoare și strâns fonduri;
au organizat un workshop de leadership și comunicare pentru voluntari;
au discutat cu tinerii din Londra despre cum noua generație schimbă România având ca invitate pe Diana Popp expert în tranziție digital și Mirabela Amarandei expert în educație;
au discutat idei noi și mobilizat în fiecare lună la RO100 Café;
auinformat românii din UK despre alegerile europarlamentare și cele prezidențiale, cu multe ieșiri pe teren in zonele Londrei dar și pe social media unde au ajuns la un numar fantastic de prieteni;
au contribuit la deschiderea mai multor secții de votare și la consultări cu Ambasada României la Londra cu privire la organizarea alergerilor;
au stat de vorbă cu Ștefan Mandachi despre implicare civică și planurile sale;
au strâns fonduri pentru proiectul ”Teme fără probleme” al colegilor de la RO100 Horezu și au participat la Școala de Vară de acolo;
au dotat școli din România cu mobilier;
au strâns fonduri pentru Centrul de Zi pentru Copii cu Autism din Constanța;
au organizat ateliere de muzică și povești în cadrul Școlii de Iarnă la Piscu și Comănești, unde copii de toatele vârstele au învățat despre importanța implicării civice.

Oamenii frumoși construiesc povești. Este și cazul bibliotecii din Arcalia,care a prins viață cu ajutorul voluntarilor. Clădirea a fost amenajată, mobilierul este gata și peste 3000 de cărți abia așteaptă să fie citite cu sufletul la gură.


Fiecare comunitate ar trebui să aibă o bibliotecă. De ce? În primul rând, pentru adolescenți, are rolul de a forma gustul pentru literatură și pentru estetic. Lectura ajută la lărgirea orizontului de cunoaștere, îți dezvoltă imaginația și stimulează activitatea cerebrală, îmbunătățind astfel și memoria. Cu cât crește numărul cărților pe care le citim, cu atât mai multe și mai variate vor fi și cunoștințele dobândite.

Comunitatea civică RO100 Bistrita în parteneriat cu Școala Gimnazială Șieu Magheruș și cu sprijinul Parohiei Ortodoxe Arcalia la inițativa preotului paroh Ovidiu Toma, au demarat proiectul „Raftul cu povești” – amenajare și dotare bibliotecă în localitatea Arcalia.
Dacă doriți să contribuiți la faptele noastre bune, puteți decide să ne fiți alături cu o donație -  https://doneaza.ro100.ro/


La întâlnirile regionale au fost puse hârtie proiectele pentru anul 2020 și s-au creat legături între comunitățile active și cele care au nevoie de mai mult sprijin. Ne-am amintit de ce ne-am implicat fiecare în acest proiect, cât de multe satisfacții avem când lucrăm împreună pentru binele celor din jur, și cât de multe mai avem de făcut. Pe scurt, ne-am cunoscut mai bine, am schimbat idei și ne-am încărcat bateriile pentru lunile care urmează.

Supereroii sunt printre noi. Nu îi vedem, nu poartă pelerine roșii sau costume speciale. Dar o dată la câteva luni se conectează la o trusă specială cu ajutorul căreia salvează vieți. O dată la câteva luni, fiecare astfel de supererou salvează 2-3 vieți. Iar ei nu cer recunoștință, statui, mulțumire veșnică. Doar fac fapte bune.

Să fii mamă singură e greu. Să fii mamă singură, cu 6 copii, plecată de acasă de frica soțului agresiv, fără un acoperiș deasupra capului este teribil. Dar o mână de oameni a pus umărul la treabă și s-a pus pe construit o casă pentru această familie greu încercată.

Comunitatea locală RO100 Constanța, parte a PlatformeiRomânia 100, a organizat prima ediție a campaniei „Încalță un copil de toamnă”.Scopul a fost colectarea de încălțăminte pentru sezonul rece pentru copii degrădiniță și școală, care provin din familii fără posibilități financiare.Campania a început pe data de 27 octombrie 2019.

Comunitățile locale RO100, din țară și din diaspora, s-austrâns în weekend-ul 25-27 octombrie la Săcele, județul Brașov, într-uneveniment de teambuilding. Gazda noastră a fost Centrul Ziurel, locațiecălduroasă pe care v-o recomandăm dacă ajungeți în zonă. 

Străzile Timișoarei sunt un pic mai curate acum, dupăacțiunea de strângere de chiștoace a voluntarilor RO100 Timișoara, din data de14 octombrie. Poate ni se pare un deșeu minor, dar consecințele aruncăriiacestuia pe străzi sunt chiar devastatoare pentru animale, păsări și plante.