Echipa România100

Sanda Foamete
Sanda Foamete are o vastă experiență profesională: regizor de film, jurnalist, manager deproiecte și comunicator. A lucrat în mediu corporatist, în mediul public și ONG. A fostasistent universitar la Academia de Teatru și Film (actualmente UNATC) și la UniversitateaMedia. De-a lungul timpului s-a implicat în activități de voluntariat pentru cauze sociale,educaționale și de sănătate. S-a implicat în mișcarea civică, după tragedia din clubulColectiv, în special din ianuarie 2017. A fost voluntar în strângerea de semnături încampania Fără Penali în Funcții Publice și membru în comitetul de inițiativă al campanieiOameni Noi în Politică.


Își dorește ca România să fie o țară modernă, deschisă spre Europa. O țară cu oameniresponsabili, în care afacerile pot fi administrate fără sufocări birocratice, taxe umilitoare,funcționari corupți și aroganți. Este adepta principiilor democrației participative, necesarăatunci când democrația reprezentativă derapează.


Sanda susține ori de câte ori are ocazia că: ”Noi toți facem politică, deși nu toți din poziția depoliticieni. România are nevoie de o cultură puternică, iar românii au nevoie de educațiecivic-politică pe tot parcursul vieții”. Este fondatorul și moderatorul comunității locală RO100Berceni Ilfov și membră în Consiliul Director RO100.