Echipa România100

Oana POPESCU
Oana Popescu este director și fondator al Centrului GlobalFocus, un think-tank de politică externă și analiză strategică.
Analist politic, specializată în politică internațională, cu studii la Yale ca bursier Fulbright și specializare la Harvard, Oana Popescu a fost Secretar de Stat pentru Afaceri Europene în Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în anul 2016. În prezent, își continuă cariera de inițiator și manager al unor proiecte internaționale (i.e. transferul experienței de reformă a României către alte state, în special din Balcani, spațiul ex-sovietic, Orientul Mijlociu; analiza vulnerabilităților regionale de securitate militară și societală), consultant de business, lector, cercetător, autor și comentator media.
Anterior, a fost Director de Programe al Institutului Aspen România, consilier de politică externă al Președintelui Senatului (Mircea Geoană) și Senior Editor al revistei Foreign Policy (FP) România, franciza națională a prestigioasei publicații internaționale. Ca fost jurnalist, a lucrat din Afganistan, Kosovo sau Orientul Mijlociu, până la Bruxelles și în SUA, unde a fost corespondent de presă