Echipa România100

George CĂȚEAN

George vine din domeniul creșterii animalelor și al industriei alimentare, continuând alături de familie activitățile specifice zonei, practicate de mai multe generații, cu accent pe ferma integrată. A absolvit cursurile Universității Transilvania din Brașov- specializarea Marketing.

În 2013 a fost coordonator al proiectului Transhumața, prin care s-a promovat cultura pastorală de pe lanțul carpatic prin refacerea unei transhumanțe cu oi începând din România până în Polonia, aproximativ 1400 km în 100 de zile. După acest proiect, cooperarea cu partenerii din Polonia a continuat punând accent pe locuitorii din zona de munte și cultura pastorală comună.

În 2014 a început colaborarea cu un mare retailer prin organizarea la nivel local, apoi național a insulelor pentru produse tradiționale românești. A participat la cursuri pentru sisteme de calitate europene și indicații geografice în industria alimentară și este membru al organizației Slow Food. Din 2015 este membru al European Shepherd Network.