Comunitatea România 100

Ro100 Timișoara

Comunitatea locală România 100 Timișoara își dorește să inițieze, dezvolte și disemineze spiritul civic și implicarea cetățenilor în treburile cetății și ale județului. Ro100 Timișoara își construiește comunitatea locală în jurul a trei verbe care marchează dorința de acțiune la nivel local: a crea, a dezvolta, a implica. Principalele obiective vizate prin crearea comunității locale și organizarea de activități în plan local sunt:

  1. Implicarea activă a cât mai multor timișoreni și timișeni în acțiuni de la cele de tip cultural, la cele legate de buna guvernare, pentru formarea de cetățeni bine informați, conectați la viața și problemele urbei;

  2. Stabilirea de relații interculturale, bazate pe respect, moralitate și încredere între concitadini, care conduc la empatizarea cu nevoile celuilalt;

  3. Dezvoltarea capacității de reacție a cetățenilor în fața hotărârilor lipsite de transparență ale administrației și instituțiilor publice locale.

Dacă doriți să vă alăturați comunității, ne puteți scrie la timisoara@ro100.ro.

Comunitatea locală Ro100 Timișoara a fost validată temporar pe data de 31 ianuarie, în urma depunerii formularului de candidatură și după susținerea unui interviu cu Echipa România 100. Formula de start conține aproape 30 de membri care formează un grup eterogen (arhitecți, comunicatori, economiști, manageri, peisagiști, programatori, filologi, ingineri, studenți etc.), dar cu valori și principii comune. Ro100 Timișoara își propune să atragă specialiști din cât mai multe profesii pentru a avea capacitatea de a iniția activități în domenii cât mai variate. 

Procesul de constituire a Comunității locale România 100 Timișoara a fost demarat la inițiativa Nicoletei Mușat și a lui Roland Müller.

Moderatorul comunității locale este Alin Drăgan.