Comunitatea România100

RO100 Stuttgart

Comunitatea locală RO100 Stuttgart este omogenă, cosmopolită și lipsită de prejudecăți. Formată din maghiari, sași, munteni și olteni, demonstrează principiul echidistanței si al implicării civice, chiar dacă membrii provin din culturi sau medii diferite.


Comunitatea a luat naștere ideatic în 2017 la brutăria Jackle din Friolzheim, hotărându-ne să scriem, să intervenim și să ne facem auziți atunci când am sesizat pericolul OUG 13. Am demonstrat împreună în Stuttgart și am legat prietenii frumoase, în ciuda vremii potrivnice.


Când a apărut Platforma România100, a fost clar că e nevoie să trecem de la dezbateri politice cu privire la viitorul României la acțiuni și demersuri concrete, de dragul țării și al prietenilor și părinților pe care i-am lăsat în urmă.


Important este să transmitem copiilor noștri mesajul că se nasc liberi, se pot exprima când și cum vor, fără a-i jigni pe alții, și pot modela viitorul unei țări dacă se implică.


Dacă doriți să veniți alături de noi, ne puteți scrie la stuttgart@ro100.ro. Moderatorul comunității este Andrei Cazacu.