Comunitatea România100

RO100 Năvodari

Comunitatea Locală Năvodări este înființată în iulie 2018, de un grup de cetățeni, din domenii diferite de activitate, uniți prin interesul comun de a avea un oraș cu adevărat european și doresc să pună în practică ideile ce se dovedesc utile pentru comunitatea locală, dar și pentru localitățile din vecinătate.

Acest grup de năvodăreni își dorește să inspire pe cât mai mulți dintre cei ce cred că meritocrație nu este doar un cuvânt pretențios, ci poate să devină o parte a ADN-ului ORAȘULUI NOSTRU.

La fel, ne inspiră conștientizarea faptului că în prezența corupției se dezvoltă sărăcia și subdezvoltarea.


Lipsa educației transformă orice om în material electoral manipulabil (“mem”), bun doar pentru cei ce susțin corupția; da, în momentul când accepți o faptă de corupție, esti un membru deplin al sistemului ce ne duce înapoi cu 100 de ani; nu mai ești un om demn, ci unul manipulabil și ușor de controlat, pentru cei care vor astăzi să legalizeze furtul.


Noi suntem, așa cum cred că sunt mulți în Năvodari, oameni simpli cu job-uri solicitante, cu puțin timp liber, dar care suntem convinși că doar discutând despre probleme, acestea nu se vor rezolva singure, ci dimpotrivă, acestea se vor agrava și vor deveni la fel de nocive, ca tot ceea ce se întâmplă în țara noastră, de mult prea mult timp.

A VENIT TIMPUL SĂ ACȚIONĂM!!!

Ne dorim să acționăm acolo unde sistemul public nu poate ajunge sau acolo unde aparatul, mult prea birocratic al statului, îi face pe mulți să își piardă speranța.

Vrem să susținem educația și tineretul, care reprezintă cea mai de preț valoare a orașului. Vrem să îi inspirăm, sa rămână în comunitate, să o apere și să o dezvolte, ca pe propria familie. Să inspire si alți oameni de valoare să vină în orașul nostru, nu să plece, așa cum suntem mulți tentați, din cauza modului în care este cucerit orașul de o putere lipsită de bun simț, decență și cinste.

Vrem, nu doar să îi ajutăm pe oameni să treaca de greutățile de zi cu zi, ci și să îi ajutăm să înțeleagă de ce este important să aleagă din propriile convingeri, nu doar influențați de acum clasica “inspirație  electorală”.

Fiecare dintre noi este un judecător adevărat atunci când are ștampila de vot in cabină, cu condiția să judece singur.

Dacă rezonați cu una din ideile exprimate mai sus, vă așteptăm cu încredere să vă alăturați echipei noastre și vă rugăm să ne scrieți la adresa de e-mail navodari@ro100.ro