Comunitatea România 100

RO100 Milano

Totul este posibil, împotriva tuturor rațiunilor” -- Mircea Eliade

De voie sau de nevoie, mulți români au ales la un moment dat să plece, foarte mulți luând calea spre Italia, țara cu cea mai mare comunitate de români din afara granițelor țării.

Trăim departe de cei dragi, de locurile natale, și cei mai mulți am experimentat, asimilat și învățat să prețuim respectul, democrația, meritocrația, toleranța și valorile europene.

RO100 Milano își propune să aducă împreună cât mai mulți români cu scopul de a crea o comunitate solidă, puternică, capabilă să susțină transformările din societatea românească, aducându-și propria contribuție și devenind un punct de referință pentru cât mai mulți conaționali. Ne-am hotărât să ne asumăm un rol activ în proiectele civice ale Platformei România 100 deoarece credem în potențialul nostru și al României și susținem schimbările atât de necesare creșterii și dezvoltării țării.

Ne dorim să ajutăm la închegarea unei comunități românești la Milano care să promoveze valorile, spiritul civic, responsabilitatea, implicarea activă și bunele practici.

Diaspora, dincolo de forța sa financiară, reprezintă un enorm potențial uman. O resursă inestimabilă de cetățeni pregătiți, cu experiența, capabili să dea mărturie valorilor noastre și care pot contribui concret la schimbarea atât de necesară și în România.

În acest sens RO100 Milano, pe lângă proiectele locale, iși propune să sprijine și să inițieze proiecte cu impact nu doar pentru cei aflați în diaspora, ci și pentru cei din țară.

„Am plecat din România, dar ea nu a plecat din noi”. Într-o bună zi ne vom întoarce într-o țară așa cum ne-o dorim.


Pentru a vă alătura comunității noastre, contactați-ne la adresa milano@ro100.ro


Echipa Platforma Ro100 Milano