Comunitatea România 100

RO100 Londra

Mission Statement

Ne pasă. Ne pasă de cel de lângă noi. Ne pasă de țara din care am venit și care pentru majoritatea dintre noi este acasă. Vrem o Românie care își atinge, în sfârșit, potențialul. Și suntem pregătiți să luptăm pentru asta. 

Noi, românii de pretutindeni, ne punem timpul, resursele și priceperea la bătaie pentru a îndeplini acest vis. Generația noastră este cea care îl face realitate. Acum. 

Ro100 este o platformă civică în care oricine este binevenit. Organizăm proiecte cu și pentru românii din Londra și de acasă și vrem să auzim ideile tale. Împreună le punem în practică. 


Vino alături de noi! Te aşteptăm la Ro100 Cafe de 2 ori pe lună. 


Cine suntem? 

O comunitate de români extrem de diversă. De la tâmplari la asistente medicale, de la programatori la bancheri, de la studenţi la pensionari, oricine este binevenit. Avem un scop comun. 

Alex Andraşcu, Claudiu Chendeş şi Corina Dobrea se ocupă de moderarea şi comunicarea grupului. 


Proiecte finalizate cu succes

- Fundraising MagiHome: În decembrie 2017, primul eveninment RO100 Londra a adus împreună 25 de participanţi pentru un prânz cu specific românesc. Ne-am cunoscut, am discutat despre viitorul României şi am strâns fonduri pentru campania MagicHome. În total, am adunat £3,000 şi am reuşit să atragem sponsorizări în valoare de £50,000 de la firme  pentru MagiCamp.

- Fundraising Fără Limite Valea Jiului: În iulie 2018 am organizat un mini-maraton urmat de un picnic românesc. Am cunoscut noi simpatizanţi Ro100, am petrecut o zi împreună şi am strâns £1,300 pentru ca, alături de Ro100 Valea Jiului, să susţinem voluntari care luptă împotriva abandonului şcolar.

- #farapenali: Am strâns sute de semnături şi am promovat campania prin evenimente locale, vizitarea universităţilor, si interacţiunea cu alţi români în viaţa de zi cu zi, practic de fiecare dată când am auzit vorbindu-se limba română în jurul nostru


Proiecte în derulare – Avem nevoie de tine, vino alături de noi! 

- Civic Education Gone Viral: Vrem să trezim conștiința civică a românilor. Creăm o serie de filmulețe care vorbesc despre probleme sensibile ale societății românești, intens mediatizate în ultima vreme, și oferă soluții tangibile la aceste probleme. Video-urile propun să renunțăm la fatalismul mioritic și sa trecem la acțiune. Cu toții putem face ceva pentru a îmbunătăți soarta României, iar acest lucru se va răsfrânge pozitiv asupra tuturor. Sloganul #FaCeva concentrează întreg mesajul: nu contează cine ești, oricine poate ajuta. Sunt atâtea moduri în care te poți implica, încât nu ai de ce să stai deoparte! Lucrurile mărunte pot produce efecte pozitive uriașe, dacă sunt făcute consecvent și de cât mai multă lume.

Ne apropiem cu pași rapizi de lansarea episodului pilot, care tratează tema Educației. Am înregistrat toate interviurile, urmează trierea materialul filmat, montajul şi promovarea în avans prin diverse persoane publice, care sa ne ajute sa atingem audienţa maximă


- Learn to Listen: Vrem să facilităm accesului la informaţie şi comunicarea cu autorităţile locale a comunităţii româneşti printr-o serie de workshopuri în domenii precum sănătate, educaţie şi drepturi de munca. Lucrăm la construirea relaţiilor de colaborare cu primăriile din Brent, Barnet şi Newham şi grupurile asociate acestora (MET Police, BOOST Association, consilieri locali). Până la finalul anului vom realiza prima serie de workshopuri pe tema drepturilor de munca in colaborare cu Barnet Council

- Wiki Knowledge Sharing: Contribuim la articole de pe Wikipedia care abordează probleme importante pentru România. Până acum am contribuit la articolele "Știri false", "Defrișări" și "2017–2018 Romanian protests"

- Calculatoare pentru viitorul Romaniei: Împreună cu 4 comunităţi locale Ro100 din România, dotăm săli de calculatorare pentru copii şi pensionari. Voluntarii Ro100 de la fţta locului vor face meditaţii şi instruire gratuită

- Website pentru centralizarea proiectelor: Lucrăm la un website pentru a centraliza toate aceste proiecte şi multe altele. Vrem să ajutăm mulţi alţi voluntari să işi realizeze ideile pentru comunitatea românească.


londra@ro100.ro

www.ro100.ro/echipa/ro100-londra

https://www.facebook.com/ro100londra/