Comunitatea România 100

RO100 Granada

Deși suntem departe de casele noastre, deși unii dintre noi au zeci de adaptare la societatea spaniolă și tot atâția ani de străinătate, echipa Ro100 Andaluzia își dorește să scurteze atât distanțele fizice cât și cele emoționale. Avem nevoie urgentă ca România să redevină un stat responsabil, nu doar la nivelul experiențelor particulare, ci mai ales instituțional.
Diaspora românească există și între anii electorali, când toate forțele politice își amintesc brusc de existența ei. Există și își pierde din ce în ce mai mult încrederea în statul român și implicarea acestuia în protecția cetățeanului. Diaspora românească diferă de la țară la țară și chiar în interiorul aceleiași tări, comunitățile românești au un specific și nevoi diferite. Pe toți însă ne unește speranța că vom avea motive să ne întoarcem acasă, altele decât cele sentimentale.
Ne implicăm pentru a determina comunitatea românească să conștientizeze importanța votului, atât la alegerile locale spaniole, cât și la cele românești. Existăm doar dacă și doar când votăm. Altfel, suntem percepuți ca o masă inertă, invizibilă și fără atitudine civică.
Suntem interesați de orice tip de inițiativă, atât socială, cât și culturală și științifică, luptăm pentru întoarcerea copiillor din diasporă la limba maternă, sperăm să construim cu ajutorul vostru un context cultural favorabil asumării identității românești fără complexe și fără frustrări.

Moderatoarea comunității locale este Florina Vaipan.


Vă așteptăm să vă alăturați comunității noastre, trimițând un mail la: granada@ro100.ro