Comunitatea România100

RO100 Fribourg

Români în Elveția - suntem cu toții implicați în proiecte menite să susțină transformările socio-politice din România. Mulți dintre noi suntem membri și în alte asociații civice de români din Elveția, cu care ne armonizăm o parte din proiecte - așa aducem mai multi români împreună, așa eforturile noastre au un impact mai mare. 

Pe lângă acțiuni civice concrete, interesele noastre se concentrează în general pe campanii de informare și sensibilizare cu impact pe termen lung. Câteva dintre temele generale care ne preocupă sunt: independența presei din România, rezistența oamenilor de cultură, promovarea românilor de excepție (adesea ignorați de autorități) sau susținerea vocilor care au curajul de a demasca și a arăta nereguli în diverse sisteme ale statului român.

Provenim din domenii profesionale diverse, printre noi aflându-se profesori, scriitori, IT-iști, artiști în domeniul foto/video, matematicieni, politologi, jurnaliști, medici, consultanți în comunicare sau profesioniști din zona de turism și hotel management. 

Ce ne-a adus împreună? Îngrijorarea privind evoluția socio-politică din țara noastră, dar și dorința de a contribui la reformarea României. 

Dacă te-ai saturat să privești cu resemnare sau revoltă spre România, dacă simți ca ai vrea sa faci ceva pentru țară, pentru oamenii de acasă, pentru noi toți, dar nu știi exact cum, atunci e semn că trebuie sa ne întâlnim! 

Moderatoarea acestei comunități este Daniela Boltres. Scrie-ne la fribourg@ro100.ro și hai să punem împreună umărul la schimbare!