Comunitatea România100

RO100 Câmpina

Comunitatea locală Ro100 Câmpina a fost fondată în Iulie 2018, la inițiativa și din dorința unui grup de câmpineni (arhitecți, studenți, ingineri, medici, manageri, economiști, liber profesioniști și corporatiști), de a se implica în activități civice, menite să aducă împreună oameni de toate vârstele, ce vor să se implice în dezvolatrea frumoasă a comunității celui mai însorit oraș din țara noastră.

Principalul obiectiv vizat prin crearea comunității locale este reprezentat de implicarea activă a cât mai multor prahoveni în acțiuni care să ne ajute la identificarea problemelor cetățenilor și să devenim o punte solidă între nevoile câmpinenilor și instituțiile publice locale. Considerăm că prin implicarea fiecăruia dintre noi vom reuși să construim un mediu mai bun, să promovăm cultura, valorile și farmecul acestui oraș pitoresc.

Moderatorul acestei echipe este Mihai Dragusin. Dacă ai idei creative sau vrei să te implici, ne poți contacta la adresa de email  campina@ro100.ro. Doar împreună putem construi viitorul pe care îl visăm cu toții! 


Motto:

“Câmpina

… e oraș și sat totodată. Loc de tihnit, popas de vară, cu frumoase si tăinuite împrejurimi, e și unul din nodurile cele mai însemnate industriale din țară. E oglinda țării însăși, căci îmbină farmecul naturii, belșugul pământului cu svâcnitoarea dezvoltare legată de bogăția subsolului. Dacă ar fi undeva în America și nu pe valea Prahovei, ar fi descrisă ca exemplu de repede prefacere, de energie etnică, ca o minune de hărnicie și destoinicie omenească. Nici vremea unei vieți de om nu a trecut de când s-a schimbat din pașnic sat cu căsuțe cu barne, laminate cu opiate, in ingrămădirea de cochete vile, de clădiri cu doua rânduri, laminate cu electricitate. E icoana evoluțiunii iuți a țării întregi.”

Ion Simionescu 

“Orașe din România”, Editura Cartea Românească-1925