Comunitatea România100

RO100 Bordeaux

Bine v-am găsit!

Suntem un grup de români, stabiliți pentru moment aici în Franța, mai precis în Bordeaux.

Este foarte importantă pentru noi specificația menționată mai sus "stabiliți pentru moment", acesta este poate cea mai importantă noțiune care exprimă faptul că noi credem în România, credem în țara noastră. Conjunctura actuală din țară, complet anormală , nu a făcut decât sa ne fortifice și mai mult, pentru aceasta am hotărât că este nevoie de noi toți și că trebuie să credem în primul rând în noi înșine. Să credem că împreună vom reuși, deoarece interesul nostru pentru România este total motivat.

În primul rând, avem certitudinea că este normal să împărtășim ce am învățat. Experiența noastră profesională și de viață ar fi absolut inutilă dacă nu o vom transmite, trebuie să dăm mai departe, fapt pentru care am decis ca beneficiarul principal să fie țara noastră, România.

Iar în al doilea rând, am decis să ne implicăm pentru că ne pasă, ne pasă de bunicii , de părinții, de soțiile și de copiii care așteaptă în aeroport cu sufletul la gură  și ne pasă de îmbrățișările tremurânde  pe care le primim la sosire, pentru că ne pasa de lacrimile mamei și ale copilului lăsat în  aeroport la plecare și realitatea asta doare mult. Pentru acesta suntem absolut îndreptățiți să contribuim cu toată ființa noastră la o schimbare.

Ne propunem să ne întâlnim periodic pentru a discuta diverse aspecte ale implicării noastre directe în ameliorarea mediului economic, juridic și social din țară.

Moderatorul temporar al acestei comunități locale este Alin Tatu.

În cazul în care te identifici cu ideile noastre, te invitam cu cel mai mare drag sa ni te alături.


Ne puteti contacta pe email:

bordeaux@ro100.ro